tiistai 26. syyskuuta 2017

Kehityskuvia - Paino -12kg, hyvinvointi +3200% ♥

Vuosi 2016 kohteli aika kovakouraisesti ja ajoi tunnesyöjän mussuttamaan itsensä aikamoiseen kuntoon. Viime syksy löi maihin ja sieltä asti on nyt rakennettu uutta ja ihan erilaista omaa elämää. On päästetty irti isosta osasta menneisyyden murheita ja traumoja, irrottauduttu uhriutumisesta ja opeteltu ottamaan vastuu omasta onnellisuudesta.

Facebookin (ja Instagramin) puolella on muutenkin nykyään suurin osa tästä toiminnasta, mutta tämmöset asiat voinee avata vielä bloginkin puolelle niin jää enemmän liikkumavaraa ajatuksen karkailla. ;)

Syömishäiriöistäni ja siihen liittyvästä itsetutkiskelusta ja kamppailusta olen kirjoitellut paljonkin. Pyrkien aina mahdollisimman pitkälle avoimuuteen ja rehellisyyteen. Neljä vuotta sitten olin lähes satakiloinen kaikella tapaa pahoin voiva sairastunut punkero. Vähähiilihydraattisen ruokavalion avulla pääsin nopeasti kiinni hyvään fyysiseen oloon ja painon merkittävästä ylipainosta normaalipainon rajoihin. Kunnes painosta tuli koko elämäni keskipiste, kun se tuntui olevan ainoa kontrolloitavissa oleva asia ja sairastuin sen myötä taas uudella tavalla.

Viime syksynä maailma tuntui loppuvan ja oli pidempi ajanjakso, kun aloin iltaisin olla täysin varma, että aamulla en enää yksinkertaisesti jaksa herätä. En ole koskaan ollut itsetuhoinen siten, että olisin ajatellut tekeväni itsemurhan. Vuosi sitten olin vain yksinkertaisesti niin voimaton, etten uskonut enää jaksavani. Mutta jaksoin. Heräsin aamu toisensa jälkeen, kävin töissä ja mikä parasta - treeneissä. ♥ Aloin löytämään itseäni ja omaa arvoani. Irrottauduin vahvasti menneisyydessä itseäni hallinneista tahoista ja lähdin tarraamaan kiinni omaan elämääni. Ja keskiyöllä siirtyessämme uuteen vuoteen olin pariskuntien ympäröimänä yksin laittamassa äitille tekstiviestiä, että mä selvisin. Nyt alkaisi mun vuosi.

Niin se on ollutkin. Olen uskaltanut tehdä isoja päätöksiä, oppinut luottamaan elämän kantamiseen ja omaan kykyyni selvitä. Oppinut viihtymään hiljaisuudessa oman pääni kanssa ja oppinut rakastamaan rauhaa. Oppinut rakastamaan itseäni niin paljon, että ymmärrän suojella itseäni vahingollisilta ihmisiltä ja asioilta. Ymmärtänyt myös lipsuneeni siinä asiassa liiankin pitkälle työntäen käytännössä kaikki ihmiset pois läheltä, mutta hyväksynyt sen osana prosessia. Rakennan ensin itseni, jotta voin olla ihminen toisille.

Ennen paino oli koko elämäni keskipiste ja se määritti onnellisuuden tason. Nyt onnellisuus on määritellyt elämänlaatua ja kaikki päätökset, teot ja pyrkimykset on tähdänneet onnellisuuden tavoittelua kohti. Vuoden ensimmäisenä päivänä otin mitat ja kuvat, tuskailin edessä olevaa prosessia ja kirosin itseäni niin helvetinmoisesta lihomisesta. Mutta vuosi käynnistyi ja kaiken merkittävämmän prosessoinin myötä painosta murehtiminen katosi itsestään. Se ei tietenkään ole merkityksetöntä ollut missään vaiheessa, haluan tietysti pitää peilikuvastani, mutta se ei enää määritellyt elämänlaatuani.

Ja nyt melkein 10kk myöhemmin on mukavaa tajuta, että siinähän se on pääkopan työstämisen ohessa kroppakin seurannut mukana. Ei mikään päätä huimaava tahti, mutta tällä historialla se on varmasti enemmän kuin hyvä asia. Ruokavalio on edelleen ollut VHH, on treenattu ahkerasti, juhlittu ja syöty välillä karkkia. On keskitytty löytämään henkistä tasapainoa ja työstämään tunnevammoja. Koska haluan kisaamaan painoluokkalajissa niin vaaka tulee olemaan ystäväni lajin parissa aina, mutta hyvin me tullaan juttuun. :)

Vajaan 10kk aikana on painosta otettu -12kg, vyötäröltä -10cm ja lantiolta -13cm. Hyvinvointi ja onnellisuus on lisääntynyt arviolta noin +3200%. ♥2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi vasta nyt, mutta pakko sanoa että erittäin lohduttava postaus! Olen itse nimittäin juuri tuossa vaiheessa, jossa paino ja sen pudotus on kaikista tärkeintä. Hassua, että törmäsin tähän postaukseen ja blogiisi juuri nyt, koska juuri tänään päätin itse lähteä tavoittelemaan onnellisuutta painonpudotuksen sijaan. Ei ole ensimmäinen kerta kun näin päätän, mutta tämä postaus kyllä kannustaa entistä enemmän siihen! Jään innolla odottelemaan tulevia postauksia! :) ps. näytät upealta, sekä aikaisemmassa että uudemmassa kuvassa :)

    VastaaPoista
  2. Loistavia saavutuksia ja viisaita ajatuksia, taas kerran, Konna! :-) Kyllä on fiksu timmimimmi! :-)

    VastaaPoista