lauantai 10. marraskuuta 2018

Konna Goes Thailand 2018: Lennot

Ensimmäisellä Thaimaan retkellä lentelin Finnairin operoimin yhteyksin mennessä Hong Kongin kautta vaihtaen Bangkokiin ja kotimatkalla suoraan Bangkokista kotiin. Tämän vuoden kesäretkellä operoin ihan itse itseni Helsinki-Vantaalta Phuketiin. Koska olenhan jo sen verran kokenut maailmanmatkaaja!

Heinä-elokuun retkelle lentelin ensin sinivalkoisiin siivin Finnairilla Bangkokiin, josta jatkettiin Phuketiin VietJet Airin kyydillä. Ei moitittavaa, kummastakaan. VietJet Air tarjosi halvimmat ja vaihtoajaltaan fiksuimmat jatkot Bangkokista Phuketiin eikä hintakaan edestakaisille lennoille ollut kuin muutaman kympin. Kone tollaselle reilun tunnin siirtymiselle oli pieni kuin perkele ja siellä sitä nautittiin luksuksesta polvet suussa koko pienen rahan edestä. Kun hyvissä ajoin ostaa, saa liput todella halvalla, hinta nousee sitä mukaa kuin matkustuspäivä lähenee.

Takaisin Suomeen ei sitten löytynytkään tällä yhdistelmällä mitään erityisen fiksua. Koska Bangkok ei houkuta, päätin viettää viimeiseen asti kaiken aikani Phuketissa ja tyydyin Suvarnabhumilla norkoilua edellyttäneeseen vaihtoehtoon. VietJet Airin viimeinen lento Bangkokiin oli perillä keskiyön tienoilla ja aamun ensimmäisestä en olisi ehtinyt yhdeksältä kohti Suomea lähtevään koneeseen, joten mainiot yhdeksän tuntia lorvittiin lentokentällä. Se tosin meni yllättävän rattoisasti, joten ei sinänsä mikään mahdoton rasti. Joku fiksumpi olisi ottanut pari päivää Bangkokissa ja päätynyt kotilennolle ilman lentokenttälorvintaa. Onneks mä oon kuitenkin mä.

MUTTA!
Lokakuun retkelle päätin persaukisena etsiä edullisemman vaihtoehdon, joka tarkoitti sinivalkoisista siivistä luopumista. Hinnan, luettujen arvioiden ja parhaaksi koetun matkustus- ja vaihtoaikojen takia päädyin ostamaan lennot Qatar Airwaysilta. Säästin monta sataa euroa, matkustusaika kokonaisuudessaan oli aika lailla sama kuin olisi ollut kotimaisen yhtiön operoimana ja kokemus kokonaisuutena oli positiivissävytteinen.

Menolento Helsinki-Vantaalta Dohaan oli paskaa, mutta se ei ollut lentoyhtiön syytä. Täyteen ahdettu kone ja heti selkäni takana möykkääviä matkustajia oli parasta mitä saatoin yölennolle toivoa. Pinna saatanallisen kireänä saavuin Dohaan Hamadin lentoasemalle ja täytyy sanoa, että olihan valtavasta koostaan huolimatta ihailtavan selkeä paikka. Mietin kauhulla etukäteen sitä Hong Kongin kentällä säätämistä ja kimpoilua, mutta nyt ei tullut otettua ainuttakaan harha-askelta.

Lento Dohasta Phuketiin kurvailtiin isommalla koneella, joka sen lisäksi oli myös typösen tyhjä. Sain koko penkkirivin itselleni ja olen pahoillani, jos matkustamohenkilökunta vihaa tätä, mutta nostelin käsinojat ylös ja otin mukavasti. Hirveiden selkäkipujen kanssa en vaan enää jaksanut yrittää olla mieliksi ihan joka suuntaan. Tämä pätkä sujui oikein mukavasti pienestä lähtöviivästyksestä huolimatta.

Paluu Phuketista Dohan kautta Suomeen saa pelkästään priimaa palautetta. Molemmilla lennoilla olin itse ikkunapaikalla ja joku käytäväpaikalla jättäen keskelle tyhjän penkin. Kun toinen osapuoli ei ottanut kyseistä penkkiä haltuun, nostin käsinojan taas ylös, jalat penkille ja nukuin molemmat lennot melkein alusta loppuun. Välissä heräsin vaan syömään jokaisella lennolla tarjoillut ateriat, jotka olivat toiveideni mukaisesti aina gluteenittomia. Qatar Airways on ehdottomasti valintani myös tuleville retkille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti